Виртуална матура - онлайн тестове за държавни зрелостни изпити и матури

Онлайн тестове за матури по български език, литература, математика, география, химия, физика, биология, история, философия, английски език

5275 зрелостници ще държат матура по БЕЛ

5275 зрелостници ще държат матура по БЕЛ

5275 зрелостници са подали заявление, че желаят да се явят на държавен зрелостен изпит по български език и литература, който ще се състои на 29 август. До 26 август се получават служебните бележки за допускане до матурите, съобщи Министерството на образованието и науката. Изпитът ще се състои в 175 училища в страната и ще започне в 8.00 часа. Изпитът по български език и литература ще е от три модула и зрелостниците ще получават изпитния вариант на три части. Върху първия модул те ще могат да работят един астрономически час, след което ще запечатват в плик листа с отговори и ще го предават на комисията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Излязоха резултатите от матури 2016

Излязоха резултатите от матури 2016

Тази година има два пъти повече зрелостници с по две отлични оценки, отколкото зрелостници с по две слаби оценки. 4637 зрелостници имат по две шестици, а 2325 – по две двойки. Това съобщи вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на пресконференция за резултатите от държавните зрелостни изпити, проведени през май 2016 г. Учениците, изкарали по 100 точки на един от двата изпита, са два пъти повече от зрелостниците, изкарали 0 точки, или 131 са с по 100 точки и 59 са с нула точки, съобщи още министърът. Шестиците по български език и литература са 5602, а по втория изпит по предмет по избор – 9716. Двойките по български език и литература са 4189, по втората задължителна матура – 6460.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Резултатите на матурите след 12 клас

Резултатите на матурите след 12 клас

Напредък по математика, история и природни науки, но и най-висок процент двойки по български език и литература от началото на провеждането на матурите. Средна оценка на задължителния изпит по български език и литература 4,17, а на този по избираем предмет - 4,27. Близо 15% от дванайсетокласниците пък не са достигнали минималното ниво, за да получат диплома за средно образование. Това са основните изводи от резултатите от държавните зрелостни изпити след 12 клас, които Министерството на образованието и науката представи във вторник.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Юруш на сборници за матура, до края на септември ще свършат

Юруш на сборници за матура, до края на септември ще свършат

Рязко повишено търсене на учебни помагала за подготовка за матури и национално външно оценяване отчитат това лято книжните борси. Никога досега не са се купували толкова много сборници втора ръка, разказа Гергана Спасова. Като се поинтересувала каква е причината, учениците дали просто обяснение - смениха формата на изпитите и вече не става с преписване. Цяла година изкупуваме употребявани помагала, а изглежда, че ще свършат най-късно до две седмици след началото на учебната година, прогнозираха от борсата на ул. „Одрин”. Най-много се търсят сборниците за зрелостния изпит по български език и и литература. Тестовите задачи по новия формат на издателство „Булвест” например са с редовна цена 12 лева. Който вече ги е ползвал и не са му нужни, може да ги продаде за 4-5 лева в зависимост колко са запазени страниците. А на който тепърва му предстои матура, може да се снабди на старо срещу 7-8 лева.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

Английската и Руската - в националния топ 10

Английската и Руската - в националния топ 10

Английската и Руската гимназия са двете пловдивски училища в националния топ 10 по успех от матурите тази година, след като и миналата ЕГ „Пловдив” бе пета в страната. Това лято отново е лидер в областта, като води класацията със среден успех на всички матури 5,61. Общо 66 абитуриенти от десетте паралелки в школото са показали знания за пълна шестица на зрелостните изпити. На второ място с 30 пълни отличници и среден успех 5,46 се нарежда ЕГ „Иван Вазов”. Челната тройка с 5,13 и шестима зрелостници с кръгло 6 допълва СОУ „Васил Левски” в Карлово.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ »

11 - 15 / 16
« 1 2 3 4 »

VIP реклама

Матура по български език

Примерен тест за матура по български език
Примерен тест за държавен зрелостен изпит по български език

НАПРАВИ ТЕСТ »Наши приятели във FacebookСподелете в Google+
Ключови думи

виртуалнаматураонлайнтестоведържавнизрелостниизпитиматурибългарскиезиклитератураматематикагеографияхимияфизикабиологияисторияфилософияанглийскикласиранесреденуспехвисокиоценкибройрешенивисокпредметииндивидуално