Виртуална матура - материали за подготовка за матура по история - Период между световните войни - Кои години обхваща периода между двете световни войни и с какво се характеризира той ?

Речник на термините и полезна информация за решаване на тестове за матура по история

Материали за подготовка за матура по история


Период между световните войни


Кои години обхваща периода между двете световни войни и с какво се характеризира той ?
Период между световните войниПериодът между световните войни е периодът между Първата световна война и Втората световна война, като обхваща годините от 1919 до 1939 г.

За означаването на периода рядко се използва терминът Интербеллум (от латински: inter – между, и bellum – война), нарича се още междувоенен период.

Характеризира се с редица важни исторически процеси. Продължаващото развитие и разширяване на масовия транспорт като самолети и автомобили, допринасят за това отделните страни и светът като цяло да станат още „по-близки“. Този процес оказва въздействие върху политическите системи в страните и засяга отношенията между тях. След Първата световна война по същество оцелява само една-единствена империя – Британската, докато останалата част от европейските сили се разпадат до многобройни разкъсани части. Дори Британската империя е отслабена от вътрешни и външни причини.
Речник на термините


Версайска системаПериод между световните войниХристо Ботев - биография

VIP реклама

Матура по български език

Примерен тест за матура по български език
Примерен тест за държавен зрелостен изпит по български език

НАПРАВИ ТЕСТ »


Наши приятели във FacebookСподелете в Google+
Ключови думи

виртуалнаматураонлайнтестоведържавнизрелостниизпитиисторияпримерниматурибългарскиезиклитератураматематикагеографияхимияфизикабиологияфилософияанглийскикласиранесреденуспехвисокиоценкибройрешенивисокпредметииндивидуално